Polonya Üniversiteleri Başvuru ve Kabul Şartları

  • PolWise
  • 31 Mart, 2021
Polonya Üniversiteleri Başvuru ve Kabul Şartları

Bu yazımızda, Polonya üniversitelerinde eğitim almak için gerekli prosedürler, başvuru ve kabul şartlarından bahsedeceğiz.

Polonya bir Avrupa Birliği ülkesidir. Polonya üniversiteleri ile Türkiye'de bulunan üniversiteler arasında başvuru ve kabul konusunda ciddi farklar bulunmaktadır.

Polonya'da üniversite eğitimi almak için Türkiye'de üniversite sınavına girme zorunluluğunuz bulunmaktadır. Ek olarak Türkiye'de bir üniversite de eğitim görüyor olmanız, bir üniversiteye yerleşmiş olmanızın da bir zorunluluğu yoktur. Polonya'da üniversite okumak için lise diplomanız ve transkriptiniz (lise not dökümünüz) yeterlidir. Üniversiteye kabul prosedürü konusunda ise belirleyici faktör öğrencinin lisede almış olduğu derslerdir. Öğrencinin ilgili bölüme kabulu sırasında öğrencinin lise notları üniversite tarafından incelenebilmektedir. Bu durum üniversiteden üniversiteye değişmektedir.

Polonya'da Üniversite & Hazırlık Eğitimi Almak İçin Gerekli Evraklar

  • Apostil onaylı lise diploması (noter tarafından onaylanmış aslı gibidir şeklinde de kullanılabilir),
  • Apostil onaylı, ıslak imzalı lise transkripti (lise not dökümü),
  • Geçerli süresi bulunan pasaport.

Polonya'da üniversite eğitimi almak için gerekli evrakların hazırlanması ve prosedürler konusunda PolWise'den danışmanlık hizmetleri alabilirsiniz.

Gerekli evraklar ve şartlar belli istisnalara göre değişebilmektedir. Üniversiteden üniversiteye göre bu hususlar değişebilir. Belli üniversitelerde matematik yeterliliği, İngilizce yeterliliği, dil sertifikası vb. şartlar aranmaktadır. Bu süreçte, PolWise yurtdışı eğitim danışmanlarımız ile iletişime geçmeniz durumunda tercih edeceğiniz bölüm ve üniversiteye göre yerine getirmeniz gereken şartlar, tüm prosedür ve bilgiler hakkında bilgi ve destek alabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Yorum Yap