Polonya'da Yaşamak İçin 15 Neden

  • PolWise
  • 15 Nisan, 2021
Polonya'da Yaşamak İçin 15 Neden

1. El Değmemiş Doğası



Doğa sporlarını ve uzun yürüyüşleri sevenler için kaçırılmayacak fırsat.

2. Geleneksel Mimarisi



İnsanın içini ısıtan geleneksel renk renk binalarının olması. Eskiden bina numaraları olmadığı için adresler bu renklere göre tarif edilirmiş.


3. Kare Meydanları



Hemen her şehirde bu meydanlardan bulunmaktadır. Lehçe'de Rynek olarak adlandırılan bu meydanlarda hemen hemen yılın her ayında farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Canınız sıkılıyorsa bir Rynek yapmanız yeterli :)

4. Ulaşım Sistemi



Hem şehir içi hemde şehirler arası ulaşım sistemlerinin çok kaliteli ve ekonomik olması.

5. Avrupa'daki Konumu


Eğer Polonya'daysanız birçok Avrupa başkentini gezmişsiniz demektir. Bulunduğu konum ve ulaşım sisteminin kaliteli olması nedeniyle eğer Polonya'daysanız çok ekonomik fiyatlarda Avrupa turları yapabilirsiniz. Örneğin canım sıkıldı hadi Budapeşte yapalım cümlesi Polonya'da gayet normaldir.

6. Dağ Kasabaları



''Yok ben Avrupa 'yı gördüm yada gitmek istemiyorum'' diyorsanız yada ''Şehir kalabalığından uzaklaşmak istiyorum'' diyenlerdenseniz Zakopane adında ki dağ kasabasında iyi bir hafta sonu geçirebilirsiniz.


7. Deniz Kasabaları



''Yok ben da bayır istemem bana kum güneş lazım'' diyenlerdenseniz o zaman Gdansk ve Baltık denizi sizi bekliyor.

8. Tarihi Dokusu



Başınızı nereye çevirseniz bir kale görmeniz mümkün. Tüm tarihi mekanlar dikkatle korunmuş ve bu sayede günümüze kadar gelmişler. Bu mekanları gezerken kendinizi şovalye yada prenses gibi hissetmeniz mümkün.

9. Dünya'ya Yön Veren Savaşlara Tanıklık Etmesi



Polonya 2. dünya savaşında en çok hasar alan ülkelerden birisi bir çok Yahudi'nin katledildiği toplama kampları ve 2. dünya savaşının tüm gerçekliğini öğrenebileceğiniz bir ülke.

10. Sineması



Piyanist gibi bir çok ödül alan filmlere konu olması bir tarafa her açıdan bir çok kaliteli sinemacı yetiştirmiş bir sinema geleneğine sahiptir. Örneğin renklerin üçlemesi.

11. Klasik Müzikteki Etkisi



Klasik müzik denilince Chopin, Chopin denildiğinde ise Varşova akla gelir.

12. Ekonomik Oluşu



Avrupa'da olması ve kaliteli bir yaşama sahip olmasına rağmen çok ekonomik bir ülkedir.

13. Eğitim Sistemi



Polonya devleti çok kaliteli ve köklü bir eğitim sistemine sahiptir. bu nedenle hem Polonya vatandaşları hemde diğer ülke vatandaşları öğrenciler üniversite eğitimi için Polonya 'yı tercih etmektedirler. Bu arada Türk pasaportuna sahip öğrenciler Polonya'da üniversite sınavına ihtiyaç duymadan istedikleri bölümde eğitim görebiliyorlar.


14. Öğrenci Yaşamı



Polonya en çok değişim programlarıyla öğrenci kabul eden ülkelerden birisi. eğer ERASMUS yapmak istiyorsanız Polonya sizinde listenizde hadi itiraf edin.

15. Gece Hayatı



Polonya gece hayatıyla da çok eğlenceli bir ülkedir.  Polonya 'da Cuma ve Cumartesi akşamları sokaklar cıvıl cıvıldır.

Kaynak: https://onedio.com/haber/polonya-da-yasamak-icin-21-neden-317524

Yorumlar (0)
Yorum Yap